Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023
Звіт про стан розгляду запитів на інформацію органами обласної прокуратури впродовж 3 місяців 2023 року для оприлюднення

На виконання п. 10 ч. 1 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чернівецькою обласною прокуратурою узагальнено стан розгляду запитів на інформацію, в результаті чого встановлено наступне.

Загалом до органів обласної прокуратури впродовж 3 місяців 2023 року надійшло 17 інформаційних запитів, що на 11 або майже втричі більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Розглянуто 15 запитів. У порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилась втричі. Надано інформацію на 12 запитів. Відмовлено в задоволенні 1 запиту. Надано роз’яснення по 2 запитам. Надіслано іншим розпорядникам 1 запит, у тому числі підпорядкованим прокурорам - 1. В залишку на розгляді перебував - 1 запит.

Відділом організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури, з урахуванням інформації наданої іншими структурними підрозділами апарату обласної прокуратури, розглянуто 14 запитів по суті, 1- надіслано іншим розпорядникам, відмовлено в задоволенні  - 1 запиту.

Прокурорами Чернівецької окружної прокуратури розглянуто по суті 1 запит. Іншими окружними прокуратурами у цьому році запити не розглядались.

З розглянутих по суті запитів по області запитувалася інформація з інших питань – 9, кадрових питань – 2, з питань досудового розслідування - 4.

У розрізі суб’єктів запитів на інформацію більшість запитів надійшло від фізичних осіб – 11, від громадських організацій – 1, від засобів масової інформації – 5.

Щодо способів надходження, то упродовж звітного періоду переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 14, поштовим зв’язком – 3.

У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

Рішення про продовження строку та відстрочку в задоволенні запитів органами обласної прокуратури не приймались.

Усі запити, які надійшли до органів обласної прокуратури, розглянуті в строки, визначені ч. 1 ст. 20 Закону, – упродовж 5 робочих днів.

Запитів, на які згідно з Законом відповідь надається протягом 48 годин, не надходило.

Органи обласної прокуратури і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів
Чернівецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 195