Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

За державну зраду та колабораційну діяльність 15 років позбавлення волі кожному – на Буковині засуджено так званих «посадовців» окупаційної влади на Херсонщині

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури двох жителів Херсонщини – ексначальника інспекції ЖКГ Херсонської міської ради та місцевого жителя – так званого «председателя Совета молодежи Белозёрского муниципального округа»  визнано винними у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).


Кожного з них засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Також їх позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 та 10 років.


Прокурори довели, що на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 61-річний чиновник Херсонської міськради підтримав дії окупантів  та добровільно обійняти посаду у незаконно створеному органі влади – так званій «военно-гражданской администрации города Херсона», очоливши відділ технагляду ЖКГ.


Так званий  «начальник» здійснював підривну діяльність проти України та забезпечував утвердження окупаційної влади на тимчасово окупованій території Херсонщини.


Інший зрадник – 30-річний житель Херсона активно співпрацює з ворогом з вересня 2022 року. Він добровільно зайняв посаду так званого «председателя Совета молодежи Белозёрского муниципального округа».


Разом з іншими зрадниками України допомагав ворогу проводити на тимчасово окупованих територіях псевдореферендуми. Під час окупації правобережної Херсонщини був гауляйтером у селі Широка Балка Станіславської громади.


Чоловіки продовжують здійснювати підривну діяльність проти України, переховуючись на тимчасово окупованих рф територіях.


Досудове розслідування у зазначених провадженнях за процедурою in absentia здійснювали слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

кількість переглядів: 75