Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

На Буковині прокуратура вимагає від недобросовісного орендаря повернути у комунальну власність землі водного фонду вартістю понад 1 млрд грн

Дністровська окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою в інтересах держави в особі Лівинецької сільської та Кельменецької селищної рад до фізичної особи-підприємця  про розірвання договору оренди земель водного фонду та зобов’язання повернути їх у комунальну власність.


Встановлено, що у 2002 році підприємцю передано у платне користування земельну ділянку водного фонду, яка розташована в урочищі «Путринецьке» колишнього Кельменецького району, загальною площею понад 31 га, орієнтовною вартістю понад 1 млрд грн.


Надалі,  у зв’язку з тим, що земельна ділянка охоплювала дві територіальні громади, її було поділено на 19,9 га – закріплених за Лівинецької сільською радою та  понад 11 га – закріплених за Кельменецькою селищної радою  Дністровського району Чернівецької області.


Відповідно до умов договору, орендар мав здійснювати плату за користування землею до бюджетів цих двох громад. Однак, з 2021 по 2024 рік, він не здійснив жодного платежу за користування землею.


Неналежне виконання землекористувачем своїх зобов’язань перед орендодавцями, завдало суттєвої шкоди сільським бюджетам та державним інтересам, що стало підставою для прокурора звернутись з відповідним позов до суду.

 

 

кількість переглядів: 124