Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Шахрайство із землями комунальної власності у Дністровському районі - повідомлено про підозру інженеру-землевпоряднику

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру  інженеру – землевпоряднику за фактами використання підроблених документів та шахрайства (ч. 4 ст. 358, ч.  4 ст. 190 КК України).


За даними слідства, на території Дністровського району Чернівецької області місцевий інженер-землевпорядник використав підроблені офіційні документи та зареєстрував за двома фізичними особами, яких переконав у відсутності порушення законодавства, право власності на земельні ділянки для ведення індивідуального садівництва, розташовані поблизу річки Дністер, загальною площею 0,12 га.


Надалі від імені власників він продав землю добросовісним набувачам майже за 12 тис. доларів США.


Внаслідок протиправних дій підозрюваного з комунальної власності громади безпідставно вибули землі ринковою вартістю майже 500 тис. грн. Таким чином, одній з територіальних громад Дністровського району спричинено збитки на вказану суму.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції. 

                   
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 109