Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

На Буковині судитимуть депутата – землевпорядника сільської ради, який незаконно заволодів земельною ділянкою пайового фонду

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно депутата-землевпорядника однієї із сільських рад Дністровського району за фактами незаконного заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та використання підробленого документа (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358  КК України).

За даними слідства, чиновник, зловживаючи службовим становищем, діючи як землевпорядник відділу земельних відносин та комунальної власності сільської ради, у 2021 році написав заяву від імені однофамільця на отримання земельної ділянки пайового фонду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Надалі, переконав земельну комісію про наявність у так званого «заявника» законних підстав отримати землю
у власність.  


На підставі складеного та наданого ним проєкту рішення, що містить відомості, які не відповідають дійсності, сесією прийнято рішення про передачу землі у приватну власність – однофамільцю депутата.


Використавши зазначене рішення депутат зареєстрував право власності на землю за собою.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.
                     
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

 

кількість переглядів: 112