Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Наїхав на пішохода, довіз його до медичного закладу та зник – повідомлено про підозру водію

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Сторожинця за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України). Крім того, чоловіка підозрюють у незаконному придбанні та зберіганні бойових припасів  (ч. 1 ст. 263 КК України).


За даними слідства, наприкінці лютого цього року, у місті Сторожинець Чернівецького району 40-річний місцевий житель, керуючи транспортним засобом марки «Volkswagen Passat В3», порушив правила безпеки дорожнього руху та здійснив наїзд на 54-річного пішохода, який рухався попереду
в попутному напрямку проїзної частини дороги.


Після вчинення ДТП підозрюваний доставив потерпілого у важкому стані до медичного закладу. Врятувати чоловіка не вдалося, а водій залишив свій автомобіль на території лікарні та декілька днів переховувався.
До правоохоронців прийшов сам.


Крім того, під час обшуку його помешкання було  виявлено та вилучено  боєприпаси до вогнепальної зброї, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 95