Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

18000 євро за поїздку до українсько-молдовського кордону у вантажному відсіку мікроавтобуса – повідомлено про підозру буковинцю

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури повідомлено про підозру 40-річному буковинцю за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Також йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 800 тис. грн.


За даними слідства, підозрюваний долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного перевезення чоловіків за кордон. Вартість таких послуг сягала  6000 євро з особи.


Чоловік «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Молдови, надалі він перевозив клієнтів до одного з пунктів пропуску на Буковині,  надаючи їм  необхідний інструктаж.  


Чоловіка затримали правоохоронці, 1 квітня цього року, під час спроби нелегально перевезти військовозобов’язаних до українсько-молдовського кордону.


У вантажному відсіку його мікроавтобуса перебувало троє чоловіків – жителів Чернівецької, Тернопільської та Харківської областей віком від 25 до 27 років.


Наразі встановлюються інші організатори злочину.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 106