Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Незаконний видобуток піщано-гравійної суміші на Буковині зі збитками у понад 63 млн грн – повідомлено про підозру директору підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури керівнику товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається виготовленням будівельних матеріалів, повідомлено про підозру за фактами незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення; незаконного заволодіння поверхневим шаром земель, що заподіяло матеріальної шкоди у великому розмірі та безгосподарського використання земель (ч. 4 ст. 240, ч. 2 ст. 239-1, ч. 1 ст. 254 КК України).

За даними слідства, з 2019 по 2022 рік підозрюваний організував незаконний видобуток гравійно-піщаної суміші на орендованих у фізичних осіб землях сільськогосподарського призначення, що розташовані на території Чернівецького району.

За цей період працівники очолюваного ним підприємства незаконно видобули понад 53 тис. кубічних метрів гравійно-піщаної суміші. Державі  завдано збитків на понад 63 млн грн.

Внаслідок безгосподарського використання отриманих в оренду ділянок, із сільськогосподарського обороту виведено 2,5 га землі, а її ґрунтовому покриву завдано непоправної шкоди.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Чернівецькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 94