Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Участь у псевдореферендумі на Херсонщині – викрито мешканця Скадовського району

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито учасника незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини, якому заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, проросійськи налаштований 34-річний житель Михайлівки Скадовського району Херсонської області погодився взяти участь у роботі виборчої комісії, створеної окупаційною владою для проведення незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.


З 23 по 27 вересня 2022 року чоловік, здійснював прийом виборців, видавав бюлетені для голосування у так званій «дільничній виборчій комісії», яка розташовувалась у Херсонському обласному академічному музично - драматичному театрі імені Миколи Куліша.


Крім того, він був включений до складу виїзних виборчих  комісій міста Херсон.


Після завершення псевдоволевиявлення, 27 вересня 2022 року, так звана «виборча комісія Херсонської області» визнала референдум таким, що відбувся.


Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Чернівецькій області за оперативного супроводу УСБ України в Херсонській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 89