Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

На Буковині судитимуть чотирьох дилерів, які збували «метадон»

Чернівецька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання, за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 307 КК України).


За даними слідства, створив та очолив злочинну групу 36-річний житель міста Новодністровськ, який залучив до протиправної діяльності ще трьох осіб. Злочинне угруповання діяло відповідно до розподілених ролей.

Клієнтів шукали серед осіб, які вживають наркотичні засоби. Наркозалежні особи замовляли метадон телефоном умовно називаючи об’єми «Чек», «Цілий», «Набір». Отримавши позитивну відповідь від наркодилерів, про наявність  товару домовлялись про зустріч в межах міста Новодністровськ.


Під час документування злочину правоохоронці зафіксували близько 10 епізодів продажу наркотику.


Крім того, за результатами обшуків виявлено та вилучено 3 zip пакети та 5 згортків фольги з метадоном.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі обласного Управління поліції за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

            

кількість переглядів: 78