Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, буковинця засуджено до 8 років позбавлення волі

Прокурори Вижницької окружної прокуратури підтримали обвинувачення стосовно  28-річного жителя Верхніх Станівців за фактом умисного нанесення тяжких тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі.


Крім того, підсудного зобов’язано щомісяця сплачувати 50 % прожиткового мінімуму на кожну з трьох малолітніх дітей потерпілого до досягнення їх повноліття,  а також відшкодувати його сім’ї пів мільйона гривень моральної шкоди.


Прокурори у суді довели, що у лютому минулого року, в селі Верхні Станівці Вижницького району, під час спільного розпивання алкогольних напоїв між двома товаришами виник конфлікт під час якого 28-річний чоловік умисно наніс 34-річному знайомому тяжкі тілесні ушкодження.


Потерпілого без свідомості було доправлено до медичного закладу, однак до тями він так і не прийшов. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала внаслідок отриманих травм голови.


Свою вину підсудний не визнав, однак прокурор надав суду достатньо доказів його причетності до вчинення інкримінованого правопорушення.


Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали слідчі Вижницького районного відділу поліції.

 

кількість переглядів: 96