Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Судитимуть сімох учасників міжрегіональної злочинної організації, яка налагодила наркотрафік на території Чернівецької, Київської та Житомирської областей

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно сімох учасників міжрегіональної злочинної організації,  яка займалась незаконним обігом наркотиків.


За даними слідства, створив та очолив злочинне угруповання перебуваючи у Вінницькій установі виконання покарань 39-річний уродженець Вижницького району. Він залучив до протиправної діяльності жителів Чернівецької та Київської областей, які відповідали за збут на території свого регіону.


На території м. Чернівці та населених пунктах Вижницького району діяла окрема ланка в ієрархії злочинної організації. Її учасники упродовж тривалого часу підшукували в межах міста осіб, які вживають наркотичні засоби, та збували їм амфетамін.


Виготовляв психотропну речовину 48-річний киянин та за вказівкою організатора передавав «товар» для реалізації відповідальним особам.


За так звану «бухгалтерію» угруповання відповідала 26-річна жителька Чернівців.


Під час обшуків за місцями проживання та перебування фігурантів вилучено засоби для виготовлення, фасування та вживання наркотичних речовин, 250 тис. грн, а також зброю та набої без дозвільних документів.


Їм інкриміновано створення та участь у злочинній організації; незаконне виготовлення, перевезення, пересилання та зберіганням з метою збуту, а також незаконний збут психотропної речовини; легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. ч. 2, 3 ст. 27 ч. ч. 3, 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 317, ч. 1 ст. 306 та  ч. 1 ст. 209 КК України). Крім того, 48-річного  киянина обвинувачують у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України та Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 108