Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Контрабанда канабісу та нарковмісних лікарських засобів – судитимуть жителів Буковини та Житомирщини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури до суду передано три обвинувальні акти стосовно громадян України за фактами контрабанди лікарських засобів з нарковмісними речовинами, незаконного придбання, зберігання, перевезення особливо небезпечних наркотичних засобів, а також закінченого замаху на їх контрабанду (ч. 1 ст. 305, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 України).


За даними слідства, знаючи правила перетину митного кордону, прямуючи, з Румунії в Україну через МПП «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці, 49-річний буковинець незаконно перевозив ліки іноземного виробництва, які містять у собі наркотичну  речовину.

Під час поглибленого огляду його автомобіля, серед інших лікарських засобів іноземного виробництва, які не потребують спеціального дозволу на ввезення в Україну, виявлено майже 200 ампул та 80 таблеток з сильним опіоїдом, обіг якого обмежено  – морфіном.


На спробі виїхати з України до Румунії з прихованими наркотичними засобами викрито жителів Житомирської та Чернівецької областей.


Так, у лютому цього року, у 32-річного жителя Житомирської області, який прямував на виїзд з України до Румунії через МАПП «Красноїльськ – Вікову де Сус» Чернівецької митниці, вилучено 30 грамів канабісу. Наркотичний засіб чоловік перевозив у сховку під шумоізоляційним матеріалом підлоги вантажного автомобіля.


Приховав наркотики від митного контролю і 39-річний житель Чернівецького району. Чоловік теж виїжджав з України через МАПП «Красноїльськ – Вікову де Сус» з канабісом захованим у пачку з-під сигарет. Наркотичний засіб  виявив службовий собака прикордонників під час поглибленої перевірки транспортного засобу обвинуваченого.


Наразі зазначені провадження перебувають на розгляді суду.


Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників УБН ГУНП в Чернівецькій області, Чернівецької митниці та 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

кількість переглядів: 105