Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

7000 євро за постійний догляд за хворими родичами – на Буковині заблоковано черговий канал втечі чоловіків за кордон

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та затримано двох жителів Буковини, яким повідомлено про підозру у незаконному  переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, буковинці налагодили канал незаконного виїзду чоловіків за кордон під виглядом піклувальників за важкохворими родичами. За грошову винагороду вони організовували для військовозобов’язаних «оформлення» всіх необхідних для виїзду за кордон в умовах воєнного стану документів.


Встановлено, що за такою схемою підозрювані намагалась доправити до Румунії 40-річного жителя Чернівців. Пакет документів щодо здійснення постійного догляду за хворою матір’ю коштував чоловіку 7000 євро.


За наданими  документами «важкохвора» жінка разом зі своїм «сином-доглядальником» повинні були перетнути кордон в одному з пунктів пропуску у Чернівецькій області, де їх разом з організаторами незаконної переправи викрили правоохоронці.


Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї схеми та кількість переправлених ними осіб за межі України.


Заходи з викриття здійснювали прокурори спільно зі слідчими СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області, військової контррозвідки Служби безпеки України та Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 170