Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Від 4000 до 10000 євро з особи – на Буковині повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід водію мікроавтобуса, який намагався незаконно переправити до Румунії 34 чоловіків призовного віку

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури водію мікроавтобуса повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення через державний кордон України 34 чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України).  

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 000 000 гривень.

За даними слідства, 24-річний уродженець Харківщини долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення осіб за кордон.

Встановлено, що підозрюваний «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Румунії. Вартість таких послуг сягала  від 4000 до 10000 євро з особи. Розрахунки мали відбутися безпосередньо на території інших держав, а також по міжбанківському перерахунку.

Спілкувались організатори із «замовниками послуг» через один із меcенджерів, надалі водій забезпечував трансфер "клієнтів" до лінії розмежування держкордону.

Мікроавтобус з  чоловіками правоохоронці затримали 8 березня цього року за 3 км до українсько-румунського кордону, у межах села Стерче Чернівецького району Чернівецької області.

У вантажному відсіку транспортного засобу перебувало 34 військовозобов’язаних з 12 областей України.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вирокм суду.

кількість переглядів: 226