Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Повідомлено про підозру трьом псевдопосадовцям незаконно створених адміністрацій та органу цивільного захисту населення на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру псевдопосадовцям так званих «лнр» і «днр» за фактами державної зради, колабораційної діяльності та участі у терористичній організації (ч. ч.  1, 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 України).


За даними слідства, у березні 2022 року, 51-річний житель смт Троїцьке Сватівського району Луганської області перебуваючи на тимчасово окупованій території добровільно вступив у злочинну змову з представниками держави-агресора та погодився обійняти посаду начальника Лантратівського відділу по життєзабезпеченню населення так званої «Адміністрації Троїцького району лнр».


Зрадила Україну і 44-річна жителька міста Єнакієве Донецької області. Жінка з 2019 року співпрацює з представниками терористичної організації «днр» та обіймає посаду керуючої справами так званої «Адміністрації міста Єнакієве». Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, колаборантка почала співпрацювати з представниками держави-агресора та зберегла свою посаду.


Пішов на співпрацю з ворогом та погодився працювати у незаконному правоохоронному органі і 28-річний уродженець Маріуполя. До повномасштабного вторгнення чоловік працював слюсарем на ПрАТ «Металургійний завод «Азовсталь», а після окупації вступив у злочинну змову з представниками рф та обійняв посаду рятувальника аварійно-рятувальної частини міста Маріуполь так званої «мчс днр».


Всі троє підозрюваних переховуються від органів слідства та перебувають на тимчасово окупованих територіях, продовжуючи працювати на ворога.


Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях за процедурою in absentia здійснюють слідчі  УСБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 163