Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Верховний Суд підтвердив вирок двом буковинцям за розбійний напад та умисне вбивство перевізника з Волині – 15 та 13 років за ґратами

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Чернівецької обласної прокуратури Верховний Суд залишив без змін судові рішення стосовно двох жителів Чернівецького району, які за попередньою змовою, з корисливих мотивів вчинили розбійний напад та умисне вбивство (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 КК України).


Засудженим призначено покарання – 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла. Також  їх зобов’язано сплатити потерпілим майнову та моральну шкоду на понад 1,5 млн грн.


Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що 37-річний житель Чагра та 32-річний житель Молодії здійснили розбійний напад, а потім убили 52-річного перевізника з Волинської області, якому пообіцяли за 3000 доларів США пригнати із-за кордону «Mercedes Vito».  


Встановлено, що при зустрічі, яка відбулась 10 вересня 2021 року  поблизу лісосмуги між селами Валя Кузьмін та Тарашани Чернівецького району, чоловіки за попередньою змовою, з корисливих мотивів, напали на волинянина та убили його. Заволодівши грошима та особистими речами потерпілого, нападники втекли з місця скоєння злочину.


Верховний Суд погодився з твердженням прокурора, що призначене для засуджених покарання – справедливе.
Постанова є остаточною та оскарженню не підлягає.

 

кількість переглядів: 156