Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

На Буковині заблоковано канал збуту фейкових посвідчень державних установ

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури заблоковано схему виготовлення та збуту підроблених посвідчень з голографічними захисними елементами центрів надання адміністративних послуг та офіційних документів державних установ.


За даними слідства, налагодили механізм незаконного збагачення від продажу фіктивних посвідчень жителі Чернівецької області.


Встановлено, що спеціалізувались фігуранти на продажі фальшивих водійських посвідчень з імітацією захисних голографічних елементів та пенсійних посвідчень. Ціна коливалась від 150 до 200 євро за одиницю.


Серед організаторів – колишній правоохоронець. Йому повідомлено про підозру за фактами підроблення та збуту офіційних документів з голографічними захисними елементами (ч. ч. 1, 2 ст. 199, ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України).


Проведеними у ході розслідування експертизами встановлено, що вилучені документи за способом друку та спеціальними голографічними елементами захисту не відповідають аналогічним бланкам документів, що знаходяться в офіційному обігу на території України, та є підробленими.


Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення злочину.


Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області за оперативного супроводу
Чернівецького управління ДВБ НП України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

          

кількість переглядів: 153