Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Зрадили двічі: громадянам України, які воюють у складі рф, повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури двом громадянам України  повідомлено про підозру  у державній зраді, участі у терористичній організації та колабораційній діяльності (ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 7 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, чоловіки розпочали свою «військову кар’єру» у складі незаконного збройного формування терористичної організації «днр», а після повномасштабного вторгнення рф в Україну вступили до лав зс рф та допомагають окупантам захоплювати українські території.


Встановлено, що 37-річний харків’янин з позивним «Фрідом» воює проти Сил оборони України з 2014 року. Обіймаючи різні військові посади у так званій «бригаді Восток» терористичної організації «днр» чоловік до 2022 року брав участь у бойових діях поблизу населених пунктів Шахтарськ, Іловайськ, Дебальцеве, Піски, Авдіївка та в районі Донецького аеропорту.


Інший учасник терористичної організації – 25-річний мешканець Єнакієвого входить до складу незаконного збройного формування з 2021 року, де проходив службу у  складі «окремої мотострілецької бригади днр «Беркут» 1-го Донецького армійського корпусу» на посаді навідника оператора БМП.


У 2022 році бойовики приєдналися до збройних сил рф та беруть активну участь у бойових діях проти Сил оборони України.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за процедурою in absentia  здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 167