Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Зловживання службовим становищем зі збитками у понад 1 млн грн – на Буковині судитимуть начальника залізничної станції

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури та Дністровської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно начальника залізничної станції за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та  незаконної порубки дерев (ч. 2 ст. 364,  ч. 4 ст. 246 КК України).


За даними слідства, посадовець, зловживаючи службовим становищем, не маючи відповідного дозволу на проведення лісорубних робіт, організував у захисному лісонасадженні залізниці незаконну рубку понад 230 дерев різних порід.


Навколишньому природному середовищу завдано шкоди на понад 1 млн грн.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу  Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

           

кількість переглядів: 169