Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Протидія контрабанді: на Київщині виявлено відвантажену для «чорного» експорту тютюнову продукцію на 34 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури, у межах розслідування схеми контрабанди сигарет до країн ЄС через митний кордон на Буковині, викрито партію підакцизних товарів відвантажених для чергового нелегального експорту (ч. 1, 2 ст. 201-4, ч. 1 ст. 204 КК України).


У ході досудового розслідування встановлено, що в одному із населених пунктів Київської області очікувала на відправку за кордон чергова партія тютюнової контрабанди, відвантажена у напівпричіп-рефрижератор.  


За результатами його обшуку виявлено понад 400 тис. пачок сигарет орієнтовною вартістю майже 34 млн грн.
За даними слідства, частину вилучених на початку лютого цього року підакцизних товарів, які перевозили через Буковину до Румунії у сховках бензовозів та газовозів, теж відвантажували у Київській області.


Досудове розслідування триває.


Заходи з викриття здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області за оперативного супроводу прикордонників.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     

    

 

кількість переглядів: 177