Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Ввезення в Україну контрабандних електронних сигарет та ухилення від сплати 42 млн грн митних платежів – повідомлено про підозру ще одному учаснику схеми

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури, у межах розслідування нелегального ввезення на територію України електронних сигарет та ухилення від сплати митних платежів майже на 42 млн грн, викрито третього учасника схеми – інспектора прикордонної служби. Йому повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 3 ст. 365 КК України).


За даними слідства, прикордонник сприяв в’їзду на територію України двох транспортних засобів із незадекларованими підакцизними товарами.


Так, здійснюючи прикордонний контроль, незважаючи на виявлені розбіжності у документах, інспектор умисно не ініціював поглиблений огляд автомобілів, а допустив їх до митного оформлення.


Після цього, двоє працівників митниці, без здійснення митного контролю та виконання митних формальностей, пропустили зазначені автомобілі на митну територію України, приховавши будь-яку офіційну інформацію про імпорт підакцизних товарів.


Митникам було повідомлено про підозру у грудні минулого року.


Своїми протиправними діями підозрювані сприяли незаконному ввезенню в Україну майже 168 тис. штук електронних сигарет.


За попередніми підрахунками, державний бюджет втратив майже 42 млн грн митних платежів.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі 5 слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівцях) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 223