Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Незаконне переправлення до Молдови групи з 11 чоловіків призовного віку – підозрюють жителя Буковини

За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури буковинцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні через державний кордон 11 осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 29-річний житель Вижницького району з метою одержання неправомірних коштів від незаконного переправлення осіб через державний кордон сприяв групі військовозобов‘язаних чоловіків у протиправному перетині українсько-молдовського кордону.


Встановлено, що вартість такої послуги варіювалася в межах 5000 – 7000 доларів США з особи. Осіб, які бажали непоміченими перетнути кордон, підшуковували інші організатори схеми.


Підозрюваний забезпечував трансфер «клієнтів» – жителів Тернопільської, Хмельницької, Київської та Чернівецької областей до села Росошани Дністровського району на своєму автомобілі «Mercedes-BenzVito». Звідти маршрут мав пролягати поза пунктами пропуску.


Його та 11 пасажирів зупинили прикордонники за 300 метрів від державного кордону.


Наразі встановлюються інші учасники схеми.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Чернівецького прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 213