Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Протидія контрабанді підакцизних товарів до країн ЄС – заблоковано чергову спробу незаконно переправити сигарети через митний кордон на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито вже третю вантажівку, яка прямувала до Румунії з контрабандними сигаретами (ч.1 ст. 201-4 КК України).

За даними слідства, вантажівка рухалась за тим самим маршрутом, що і дві попередні – на митний пост «Красноїльськ» Чернівецької митниці. Однак, під час затримання попереднього газовозу з контрабандою на 12 млн грн, організатори вирішили не ризикувати та виїхали з території Чернівецької області.

Щоб приховати злочин вантаж повезли до Закарпатської області, де на одній із стоянок залишили цистерну з контрабандою. Після її обшуку  виявлено та вилучено понад 64 000 пачок тютюнової продукції.

Нагадаємо, ще дві вантажівки зі 230 тис пачок сигарет було затримано на митному пості «Красноїльськ» Чернівецької митниці 7 та 9 лютого.

Діяли за напрацьованою схемою: ящики з блоками тютюнової продукції перевозили у сховках бензовозів та газовозів, а для проходження митного контролю надавали документи, що прямують до Румунії без вантажу.
«Від початку року за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури  заблоковано незаконне переміщення понад 300 тисяч пачок тютюнових виробів Marble та Marlboro через митний кордон України на загальну суму понад 21 млн грн» –  повідомив керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський.

Наразі двом учасникам схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Вилучені тютюнові вироби та транспортні засоби арештовані.

Заходи з викриття здійснювали оперативні працівники Чернівецького прикордонного загону, досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

кількість переглядів: 208