Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

Збереження пам’ятки природи "Водоспад Фалинський" - прокуратура зобов'язала винести межі об'єкта природно-заповідного фонду

Чернівецька окружна прокуратура у судовому порядку зобов’язала орган місцевого самоврядування винести межі геологічної памятки природи місцевого значення «Водоспад Фалинський» та закріпити їх на місцевості.
«Водоспад Фалинський» геологічна пам'ятка природи місцевого значення площею 3,2 га,  розташована на околиці села Дорошівці Вікнянської територіальної громади Чернівецького району.


Пам’ятка створена у 1992 році відповідно до рішення Чернівецького облвиконкому № 72.


Встановлено, що у січні 2008 року Дорошовецька сільська рада (з 2020 року приєднана до Вікнянської сільської ради, яка є правонаступником усього майна, прав та обовязків розформованої територіальної громади) дала згоду на взяття під охорону зазначеного обєкта природно-заповідного фонду та дотримання режиму його заповідності, однак упродовж 15 років межі заповідногообєкта так і не було закріплено на місцевості, що  унеможливлює його належну охорону та збереження.


Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.

 

кількість переглядів: 188