Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Повідомлено про підозру «посадовиці» податкових та митних підрозділів так званої «лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури громадянці України повідомлено про підозру у державній зраді, участі у терористичній організації та добровільному зайнятті посади, у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 7 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, у 2017 році 48-річна жителька Луганської області підтримала ідеологію так званої «лнр» та обійняла посаду та званого заступника начальника Алчевської окружної державної інспекції – начальника управління оподаткування юридичних осіб «Государственной налоговой службы Государственного комитета налогов и сборов лнр».


Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, жінка продовжує активно співпрацювати з представниками окупаційної влади. Погодившись обійняти посаду начальника управління тарифного регулювання та митних платежів так званого «Государственного таможенного комитета лнр» громадянка України сприяє окупаційній владі держави-агресора у незаконному стягненні митних платежів до бюджету так званої лнр з українських підприємців.


Крім того, реалізуючи умисел на здійснення підривної діяльності проти України, псевдопосадовиця долучалась до робочих нарад з керівництвом Федеральної митної служби рф щодо інтеграції митної системи «республіки» у митну систему рф, чим сприяла окупаційній владі незаконно приєднувати до складу рф територію України.
Спеціальне досудове розслідування у зазначеному провадженні за процедурою in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 160