Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

На Буковині за минулий тиждень перекрито чотири канали незаконного переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС – повідомлено про підозру п’яти організаторам

За процесуального керівництва прокурорів Вижницької окружної прокуратури п’ятьом громадянам України повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, підозрювані (жителі Чернівецької та Рівненської областей) налагодили схему одержання прибутку від сприяння військовозобов’язаним громадянам України безперешкодно перетинати державний кордон. За свої послуги чоловіки «просили» від 3 700 доларів США до 5 000 євро з особи.


Зокрема, встановлено, що 35-річний житель Рівненщини за 8 500 євро намагався переправити до Румунії 19-річного жителя Київської області та 34-річного тернополянина. Чоловіків викрили прикордонники, 10 лютого цього року, у лісовому масиві села Мигове Вижницького району Чернівецької області.


Крім того, у спробі незаконно переправити військовозобов’язаних до сусідньої держави підозрюють чотирьох буковинці. Встановлено, що вони організували за 8 000 доларів США та 12 800 євро незаконну переправу для шістьох чоловіків: трьох перевозили через контрольний-пропускний пункт у спеціально облаштованих у транспортних засобах сховках, ще трьох намагались доправити за межі країни поза пунктами пропуску у пішому порядку.


Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Вижницького районного відділу поліції за оперативного супроводу Чернівецького прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

         

 

кількість переглядів: 221