Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2024

На Буковинському кордоні заблоковано чергову спробу нелегально переправити тютюнову контрабанду до ЄС майже на 12 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру ще одному водію вантажівки, який нелегально перевозив за кордон масштабну партію тютюнових виробів (ч. 2 ст. 201-4 КК України).


Вантажний автомобіль з понад 300 ящиками цигарок, захованими у цистерні для транспортування газу, викрили правоохоронці 9 лютого на Чернівецькій митниці.


Водій вказаного транспортного засобу діяв за відпрацьованою схемою: прямуючи до Румунії через митний пост " Красноїльськ" він надав документи, що вантажівка перетинає кордон порожньою.


При поглибленому огляді вантажівки правоохоронці виявили сховок в цистерні для транспортування газу.
Вартість вилученої тютюнової продукції сягає майже 12 млн грн.


Нагадаємо, 7 лютого, через митний пост" Красноїльск" ще один водій бензовозу намагався нелегально перевезти до Європи тютюнові вироби на понад 4,5 млн грн.


Наразі встановлюється весь логістичний ланцюг цієї схеми, у тому числі можливу причетність до злочину осіб відповідальних за митний контроль.


Заходи з викриття здійснювали оперативні працівники  Чернівецького прикордонного загону, досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

.    

 

 

кількість переглядів: 221