Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

На Буковині попередили контрабанду до країн ЄС сигарет на 4,5 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито схему незаконного переправлення гуртових партій тютюнових виробів до країн Євросоюзу.


За даними слідства, контрабандисти проклали маршрут доставки цигарок до Європи через митний пост «Красноїльськ» Чернівецької митниці. Як прикриття особи використовували спеціально обладнанні цистерни.


Так, 7 лютого на пункт митного контролю заїхав вантажний транспортний засіб, що спеціалізується на перевезенні плавно-мастильних матеріалів, який за документами прямував до Румунії без вантажу.


Однак, під час його огляду правоохоронці виявили сховки у цистернах з-під пального з підакцизними товарами.

Всього вилучено 65 тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку України, орієнтовною вартістю понад 4, 5 млн грн.


Водію, який перевозив підакцизні товари з приховуванням від митного контролю, повідомлено про підозру (ч. 1 ст. 201-4 КК України). Наразі встановлюються організатори та інші причетні до злочину особи.


Заходи з викриття здійснювали оперативні працівники територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому та Чернівецького прикордонного загону, досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     

кількість переглядів: 303