Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Незаконне переправлення осіб через держкордон – на Буковині судитимуть правоохоронця

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно працівника правоохоронного органу за фактом незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, обвинувачений, переслідуючи корисливу мету незаконного збагачення, за 3500 євро організував незаконне переправлення до Румунії військовозобов’язаного громадянина.


Встановлено, що у серпні минулого року, знаючи, що його «знайомі» готують незаконне переправлення чоловіків поза пунктами пропуску до Румунії, правоохоронець домовився з ними і за свого «клієнта».


Працівника органів правопорядку разом з іншими фігурантами (матеріали відносно них вже передано до суду) викрили прикордонники під час спроби транспортувати  військовозобов’язаних до заздалегідь визначеного місця перетину кордону.
Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу обласних управлінь СБУ, ДСР та ДВБ НП України і прикордонників.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

кількість переглядів: 355