Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Антон Ковальський провів нараду з керівниками органів правопорядку у Чернівецькій області

Керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський провів координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів області щодо стану забезпечення законності і правопорядку на території області за результатами 2023 року.

До наради долучився начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

           

Обговорили виконання пріоритетних завдань, узгодили подальшу взаємодію на ключових напрямах роботи.

Антон Ковальський зауважив, що злагоджена робота всіх органів правопорядку дала реальні результати.

«Активізовано діяльність правоохоронних органів з виявлення кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України (на 90 %); проти довкілля (на 24,8 %); у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (на 9,5 %), у тому числі пов’язаних з їх збутом (на 13,2%); у сфері незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (на 29,6 %). До суду передано понад 2000 обвинувальних актів. Під час досудового розслідування накладено арешт на майно підозрюваних на суму понад 30 млн грн. З-поміж арештованого майна передано в управління АРМА грошові кошти в сумі 7,8 млн грн», – підкреслив він.

 

           

Виступили керівники правоохоронних органів та голова ОВА.

Аналізуючи стан протидії злочинності в умовах воєнного стану визначили конкретні спільні заходи реагування.

Антон Ковальський закликав правоохоронців ефективніше організувати роботу з протидії корупції в усіх її проявах, особливо, які стосуються оборонної сфери.

«Правоохоронним органам слід звернути увагу на обґрунтованість видачі довідок ВЛК та інших документів, які визнають осіб непридатними до військової служби, а також активніше перевіряти можливу причетність посадовців органів управління і влади, сфери оборони та охорони здоров’я до сприяння в неправомірному ухиленні від мобілізації», – зазначив керівник обласної прокуратури.

Також він наголосив на посиленні протидії незаконному перетину державного кордону, зокрема військовозобов’язаними.

Окремо учасники наради зупинились на питаннях детінізації ринку підакцизних товарів та протидії контрабанді.

             

Говорили також про належний захист суб’єктів інвестиційної діяльності та недопущення фактів тиску на бізнес з боку працівників правоохоронних органів.

«Маємо продовжити комунікацію для напрацювання системних рішень щодо захисту добросовісному бізнесу. За дорученням заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького необхідно провести «аудит» усіх кримінальних проваджень, у яких фігурують представники бізнесу та прийняти остаточні правові рішення», – наголосив Антон Ковальський.

              

Обговорили спільні дії з питань виявлення, припинення та розслідування проявів кібератак на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури, злочинів, вчинених у сфері використання електронно-обчислювальних машин, запобігання спробам дестабілізації ситуації в області.

«Основна наша мета – безпека наших громадян та справедливість», – констатував Антон Ковальський.

кількість переглядів: 431