Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

На Буковині заблоковано канал збуту фальшивої іноземної валюти – повідомлено про підозру двом місцевим жителям

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом жителям Чернівецького району  за фактами придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збуту підробленої іноземної валюти, вчинених повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 199 КК України).

За даними слідства, чоловіки налагодили злочинний механізм одержання прибутку від продажу фальшивих євро та доларів США. Ділки діяли за напрацьованою схемою: купували підроблені купюри у невстановлених слідством осіб, надалі обмінювали їх на національну валюту. Щоб не викликати зайвої уваги, вони здійснювали обмін у різних обмінниках на території Чернівецької області.


За такою схемою підозрювані обміняли 1200 євро та 1800 доларів США, які не відповідають грошовим знакам аналогічних номіналів та зразків, що знаходяться в офіційному обігу країни виробника.

Крім того, встановлено, що 21-річний підозрюваний, знайшовши на одному з сервісів оголошення про продаж квадроцикла, придбав його у громадянина за підроблені 3000 доларів США.

Наразі встановлюються інші, причетні до злочину особи.  

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюють детективи територіального управління БЕБ у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернівецькій області та УСР  в Чернівецькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    

кількість переглядів: 422