Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

На Буковині викрито діяльність організованої групи, яка займалася збутом наркотиків з мільйонними

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконного виготовлення, зберігання, та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 3 ст. 307 КК України).


За даними слідства, мешканці Чернівецького району розробили схему одержання прибутку від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.


Збут амфетаміну, кокаїну, канабісу, солей «alfa-PVP» та таблеток LSD і Ecstasy учасники угруповання організували через мережу інтернет. Наркотики розповсюджували на території Чернівецької області у формі «закладок».


Правоохоронці провели 18 обшуків під час яких вилучено 1200 таблеток LSD, близько пів кілограма амфетаміну, 450 грамів «аlpha-PVP», канабіс, приладдя для фасування наркотовару, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та готівку.

                         

Орієнтовна вартість забороненого товару сягає близько 2 млн грн.


Усіх учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 КПК України.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління карного розшуку,  за силової підтримки спецпризначенців КОРД та РПОП.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 384