Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Неправдиве повідомлення про замінування школи у столиці – судитимуть неповнолітнього жителя Буковини

Ювенальні прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно 17-річного жителя Чернівецького району за фактом неправдивого повідомлення про підготовку вибуху (ч. 2 ст. 259 КК України).

За даними слідства, підліток направив на електронну пошту освітнього закладу у Києві листа про те, що школа замінована. Працівники вибухотехнічної та кінологічної служб жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.


Особу «жартівника» встановили співробітники кіберполіції. Як з’ясувалось, хлопець – активний користувач анонімних спільнот у месенджерах, учасники яких надсилають хибні повідомлення про замінування закладів освіти та державних установ.


В одному із таких месенджерів він вихвалявся про рандомне замінування школи.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області ДКП Нацполіції.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

кількість переглядів: 526