Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Протидія нелегальним схемам ухилення від мобілізації – Чернівецька обласна прокуратура посилює координацію правоохоронних органів

Перший заступник керівника Чернівецької обласної прокуратури Вячеслав Чорней провів засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з ухиленням від призову на військову службу під час мобілізації в умовах воєнного стану.


У засіданні взяли участь начальники профільних підрозділів апарату обласної прокуратури, керівники окружних прокуратур, керівник Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, представники регіональних управлінь Нацполіції, Департаменту стратегічних розслідувань, СБУ,  ТЦК та СП, а також керівництво обласної військової адміністрації.

     

Учасники обговорили результати роботи та скоординували подальшу співпрацю.


Голова міжвідомчої робочої групи Вячеслав Чорней закликав правоохоронців, представників  ТЦК та СП посилити взаємодію та доручив проводити щоквартальні взаємозвірки. Крім того, він закцентував увагу на додаткових координаційних заходах.

 

«Правоохоронним органам слід звернути увагу на обґрунтованість видачі довідок ВЛК та інших документів, які визнають осіб непридатними до військової служби, а також активніше перевіряти можливу причетність посадовців органів управління і влади, сфери оборони та охорони здоров’я до сприяння в ухиленні від мобілізації» – наголосив Вячеслав Чорней.

 

кількість переглядів: 485