Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Добровільно обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі – на Буковині судитимуть жителя Луганщини

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганської області за фактами державної зради та  добровільного зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, влітку 2022 року, 34-річний громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Сватове Луганської області, вступив у злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора та погодився обійняти посаду оперативного чергового у так званому «Сватовском РОВД МВД лнр». Перебуваючи на вказаній посаді чоловік сприяв легітимізації на території Сватівського району злочинної діяльності так званої «поліції лнр», брав участь у залякуванні місцевого населення та у розшуку проукраїнськи налаштованих жителів.


Крім того, сприяючи впровадженню на території окупованого району російського законодавства, у вересні 2022 року, після незаконного приєднання до складу рф анексованих та окупованих територій Луганської області, громадянин продовжив працювати на посаді помічника оперативного чергового уже в так званому «отделе Министерства внутренних дел рф «Сватовский». 

 
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснювали УСБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 411