Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

У Чернівецькій обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за рік

За результатами щорічної наради у Генерального прокурора керівник Чернівецької обласної прокуратури провів  нараду щодо підсумків роботи за результатами 2023 року.


У нараді взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур та їх заступники.

 

«Ефективне розслідування злочинів рф в Україні – наша спільна відповідальність. Ті, хто порушує міжнародний правопорядок, повинні бути притягнуті до відповідальності за усіма стандартами справедливості та права», – наголосив керівник обласної прокуратури Антон Ковальський.


Він зауважив, що упродовж 2023 року за публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури, у провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки, ухвалено понад 80 обвинувальних вироків.


«Зокрема: 7 обвинувальних вироків – за фактами державної зради; 16 – за фактами колабораційної діяльності;  5 вироків у провадженнях щодо злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Також засуджено 53 депутатів держдуми рф».


Також керівник обласної прокуратури озвучив вимогу Генерального прокурора щодо боротьби з внутрішніми ворогами – корупцією, контрабандою, привласненням бюджетних коштів, наркозлочинністю, зловживанням на державному кордоні, незаконним обігом підакцизних товарів.


«Попри позитивні напрацювання з протидії незаконному обігу підакцизних товарів (торік з незаконного обігу  вилучено 340 тис. пачок незаконно виготовлених тютюнових виробів; 30 тонн спирту та 3 тонни алкогольної продукції), детінізація ринку підакцизних товарів потребує посиленішої роботи», – зазначив керівник обласної прокуратури.

 Крім того, зосереджено увагу на захисті прав дітей і протидію домашньому насильству. Ювенальні прокурори активно долучаються до імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. Зокрема, забезпечують баланс інтересів правосуддя та найкращих інтересів дитини під час проведення з нею слідчих дій, зокрема за методикою «Зелена кімната» та у Центрі захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства за моделлю «Барнахус».

   

За результатами підсумкової наради буде проаналізовано та скоординовано роботу всіх органів правопорядку у регіоні.

 

кількість переглядів: 531