Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Заволодів понад 8,6 млн грн бюджетних коштів при наданні послуг з енергопостачання – судитимуть екскерівника енергопостачальної компанії на Буковині

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора енергопостачальної компанії за фактами службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).


За даними слідства, наприкінці 2020 року енергопостачальна компанія стала переможцем відкритих торгів на постачання для одного з комунальних підприємств у Чернівецькій області електроенергії на загальну суму понад 65 млн грн.


Після укладення договору директор товариства використовуючи своє службове становище, достовірно знаючи про відсутність коливань на ринку електроенергії ініціював підвищення ціни на поставку світла та вносив у офіційні документи неправдиві відомості щодо наявності таких коливань. Як наслідок, сторони незаконно уклали 4 додаткових угоди. Внаслідок вказаних порушень  енергопостачальна компанія безпідставно освоїла понад 8,6 млн грн бюджетних коштів.


Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали  детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 531