Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

«Відкати» за видачу кваліфікаційних посвідчень, привласнення чужого майна та відмивання доходів – на Буковині судитимуть одного з керівників міжрегіонального управління Держпраці

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників Південно-західного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці за фактами одержання неправомірної вигоди; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем; легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України).


За даними слідства, посадовець налагодив схему незаконного збагачення на видачі кваліфікаційних посвідчень на допуск до роботи, а також зловживаючи службовим становищем, під приводом необхідності проведення        експертиз, незаконно заволодів коштами суб’єктів господарювання.


Так, у травні минулого року обвинувачений одержав 10000 гривень неправомірної вигоди за успішну здачу іспитів з питань охорони праці та видачу відповідних посвідчень на допуск до роботи, що пов’язана з  підвищеним ризиком.


Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений, діючи як керівник державної установи, увівши в оману громадян про необхідність проведення експертиз для продовження господарської діяльності, злочинним шляхом заволодів їх коштами на загальну суму понад 60000 гривень.


Одержані від злочинної діяльності гроші чиновник легалізував через підконтрольний йому банківський картковий рахунок, відкритий на третю особу.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснювали слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією в м. Чернівці) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 404