Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

За 7000 євро переховував військовозобов’язаного у спальному відсіку вантажівки, що прямувала до Румунії – на Буковині викрито далекобійника

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру далекобійнику за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, 46-річний житель Чернівецького району, маючи дозвіл на здійснення міжнародних вантажних перевезень та досвід проходження прикордонного та митного контролю, налагодив схему незаконного збагачення від переправлення чоловіків за кордон, приховуючи їх від прикордонно-митного контролю.


Встановлено, що за таким сценарієм далекобійник намагався доправити до Румунії 46-річного громадянина України. Свої послуги він оцінив у 7000 євро, з яких авансом одержав 5500 євро, решту пасажир мав віддати після успішного перетину кордону.


Прибувши на територію ПП «Порубне» водій вантажівки надав для проходження прикордонно-митного контролю документи, які свідчили, що він здійснює перетин кордону одноосібно. Після проходження перевірки, отримавши дозвіл на виїзд, перевізник підібрав свого пасажира та вказав йому заховатись у спальному відділенні салону.


Виїхати з території України чоловікам не вдалося, їх зупинили правоохоронці.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу обласного Управління СБ України та 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 431