Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

На Буковині прокуратура у судовому порядку зобов’язала товариство та сільськогосподарський кооператив сплатити громаді майже 2 млн грн

Задоволено позов керівника Чернівецької окружної прокуратури щодо стягнення із товариства з обмеженою відповідальністю та сільськогосподарського кооперативу на користь територіальної громади майже 2 млн грн за користування земельною ділянкою у  Чернівецькому районі.


Установлено, що на земельній ділянці площею 9,5 га у місті Сторожинець розташований об’єкт незавершеного будівництва, який перебуває у власності товариства та сільськогосподарського кооперативу.


Водночас будь-яких рішень про передачу в оренду земельної ділянки, на якій розташоване вказане майно, Сторожинецька міська рада не приймала. Набувши у власність об’єкти нерухомості, право користування на земельну ділянку власники не оформили та з 2020 року використовують її, не сплачуючи орендну плату.


Зважаючи на грубе порушення законодавства прокуратура звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом про стягнення з власників нерухомості безпідставно збережених коштів. Позов задоволено повністю.

 

кількість переглядів: 414