Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

12 600 євро та понад 20 000 доларів США за незаконне переправлення за кордон 7 військовозобов’язаних чоловіків – на Буковині судитимуть п’ятьох організаторів

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, п’ятеро буковинців налагодили схему незаконного збагачення від організації незаконного перетину державного кордону України.


Для реалізації так званого «бізнес-плану», вони підшуковували чоловіків призовного віку та пропонували їм за гроші допомогти потрапити до Румунії.


Встановлено, що у серпні минулого року обвинувачені, за 12600 євро та понад 20000 доларів США, пообіцяли 7 військовозобов’язаним чоловікам забезпечити безперешкодний перетин кордону поза пунктами пропуску.


Організаторів затримали прикордонники під час спроби транспортувати «клієнтів» до заздалегідь визначеної точки відправлення.


Досудове розслідування у зазначеному провадженні  здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                              

 

кількість переглядів: 410