Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Контрабанда канабісу, амфетаміну та кокаїну – судитимуть жителів Чернівецької, Хмельницької та Житомирської областей

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури до суду передано три  обвинувальні акти стосовно громадян України за фактами закінченого замаху на контрабанду заборонених наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 15  ч. ч. 1, 2 ст. 305 КК України).


За даними слідства, знаючи правила перетину митного кордону України, прямуючи через МАПП «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці у напрямку «виїзд з України до Румунії» громадяни намагалися перевезти з приховуванням від митного контролю особливо небезпечні наркотичні засоби та психотропні речовини.


Так, у листопаді минулого року, під час поглибленого огляду транспортного засобу «Renault Мegane» спрацювали службові собаки прикордонного загону. У ручній поклажі водія (33-річного жителя Хмельниччини) було виявлено небезпечну психотропну речовину амфетамін.

На спробі перевезти через кордон канабіс, у грудні 2023 року,  викрито 47-річного далекобійника з Житомирщини.

Також, під час поглибленого огляду рейсового автобуса «Чернівці – Стамбул», службовий собака виявив у особистих речах пасажирки (45-річної уродженки Чернівецької області) згорток з кокаїном.


Досудове розслідування у зазначених  провадженнях здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників Чернівецької митниці та 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

         

кількість переглядів: 408