Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

Ошукані на понад 250 млн грн інвестори на Буковині – пред’явлено ще одну підозру

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної та Чернівецької окружної прокуратур у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом заволодіння шляхом обману грошовими коштами інвесторів, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України), повідомлено про підозру ще одній особі – одному із засновників будівельної компанії.


За даними слідства, засновник заручившись підтримкою керівника компанії (особі повідомлено про підозру у серпні 2023 року) налагодили злочинну схему незаконного збагачення від махінацій з будівництвом багатоквартирного будинку у Чернівцях.


Встановлено, що упродовж 2016–2020 років забудовники уклали з інвесторами попередні договори купівлі-продажу квартир, за що отримали кошти, однак з 2018 року по даний час будівельні роботи на вказаному об’єкті не проводили.


Внаслідок цієї афери майже 270 громадян залишились без квартир, їм завдано шкоди на понад 250 000 000 гривень.


Встановлюються інші, причетні до злочину особи.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР у Чернівецькій області.  


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 742