Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

Обіймав посади в установах виконання покарань так званої днр, де утримувались військовополонені ЗСУ – повідомлено про підозру уродженцю Буковини

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру в участі у терористичній організації  та державній зраді ( ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 111КК України) 42-річному уродженцю Чернівецької області, який обіймав посади у Донецькому слідчому ізоляторі мвс днр та у так званій «Державній бюджетній установі «Західна виправна колонія Державної служби виконання покарання Міністерства юстиції ДНР».


За даними слідства, підтримуючи ідеологічні погляди псевдореспубліки, громадянин України, перебуваючи у 2014 році на тимчасово окупованій території у м. Донецьк Донецької області, почав тісно співпрацювати з представниками терористичної організації.


З 2014 по вересень 2022 року, обіймаючи посади заступника начальника відділу так званого Донецького слідчого ізолятора та заступника начальника – начальника відділу спеціально-виховної та профілактичної роботи з засудженими Західної виправної колонії міністерства юстиції днр, громадянин забезпечував охорону незаконно захоплених та незаконно утримуваних осіб, чим сприяв  утвердження псевдодержавних органів на тимчасово окупованій території.


Після повномасштабного вторгнення рф в Україну він налагодив співпрацю з  окупаційною владою. Продовжуючи обіймати посаду заступника начальника виправної колонії, забезпечував утримання полонених військовослужбовців ЗСУ та організовував їх допити.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні in absentia здійснюють слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 425