Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

Ексначальнику інспекції житлово-комунального господарства на Херсонщині повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури колишньому начальнику інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради повідомлено про підозру у державній зраді та добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території  (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).


За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, 61-річний чоловік підтримав дії окупаційної влади на Херсонщині, а вже у травні 2022 року погодився на пропозицію представників рф та добровільно зайняв посаду у незаконно створеному органів влади – так званій «военно-гражданской администрации города Херсона» та очолив відділ технагляду ЖКГ.  


Отримавши владні повноваження, «начальник» здійснював підривну діяльність проти України та забезпечував утвердження окупаційної влади на тимчасово окупованій території Херсонщини.


Після звільнення Херсона, зрадник втік на підконтрольну рф територію.


Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють УСБУ в Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 365