Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Займались рекетом, розбоєм та шахрайством – на Буковині судитимуть учасників злочинного угруповання

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої злочинної групи за фактами шахрайства, вимагання та розбійного нападу (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189, ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 187 КК України).


За даними слідства, створив та очолив злочинне угруповання 52-річний житель Чернівців. До протиправної діяльності він залучив трьох буковинців та жителя Закарпаття. Група діяла на території Чернівецької області та «спеціалізувалась» на незаконному заволодінні чужим майном, вимаганнях та розбоях.


Встановлено, що у січні минулого року обвинувачені незаконно заволоділи понад 400 тис. грн підприємця з Львівщини, продавши йому замість цигарок будівельне сміття. Надалі, знаючи що товар фіктивний, учасники злочинної групи, вийшли на підприємця вже як потенційні «покупці». Розігравши сцену «ошуканих клієнтів» вони почали погрожувати бізнесмену фізичною розправою та вимагали сплатити їм 10 000 доларів США. Щоб довести серйозність своїх намірів, застосовуючи насильство, змусили чоловіка перерахувати їм понад 50 000 гривень.  

 

Крім того організатора угруповання також підозрюють у викраденні  20 000 доларів США та 5 000 євро у жителя Чернівців (ч. 5 ст. 185 КК України). Ще одному учаснику ОЗГ – 53-річному буковинцю, інкриміновано незаконне переправлення осіб через держкордон; підпал трьох транспортних засобів, два з яких належали сім’ї старости села на Буковині; погроза службовій особі селищної ради  та  незаконне поводження зі зброєю (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 350, ч. 1 ст. 263 КК України)

                        
Встановлено, що до підпалу автівок старости села він залучив 55-річного знайомого, з яким надалі погрозами вимагали від службовця відмовиться від займаної посади. Спільнику також пред’явлено обвинувачення.


Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку та Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 495