Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

Наркотрафік у великих масштабах – на Буковині судитимуть учасників міжрегіонального наркоугруповання

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно групи наркодилерів за фактами незаконного зберігання з метою збуту в особливо великих розмірах та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом та використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 306 КК України).


За даними слідства, організував наркотрафік житель Буковини, який перебуває в установі виконання покарань на Волині. До протиправної діяльності чоловік залучив ряд спільників – жителів Чернівецької та Херсонської областей.


Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували 11 епізодів збуту підозрюваними наркотичних та психотропних речовин.


Частину «прибутку» учасники організованої злочинної групи вкладали для нарощення наркотрафіків, ще майже 2 млн грн, одержаних від протиправної діяльності, легалізували.


За результатами обшуків проведених за місцями проживання та перебування обвинувачених, а також їх транспортних засобів було виявлено та вилучено понад 4 кг амфетаміну, 532 таблетки «Субітекс», електроні ваги, понад 30000 доларів США та 9400 євро (вказані кошти за ініціативою прокуратури передано АРМА).  

       

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України та Управління СБ України в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 410