Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Незаконний обіг підакцизних товарів – на Буковині судитимуть двох місцевих жителів

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів Чернівецького району, які налагодили незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).


За даними слідства, з метою одержання прибутку від реалізації контрафактного алкоголю та цигарок без марок акцизного податку України, громадяни налагодили канали збуту фальсифікованої продукції. Контрафакт збували у сільських торговельних точках Чернівецького району.


Встановлено, що 28-річний  житель села Тереблече, не маючи ліцензії на торгівлю підакцизними товарами, незаконно придбав з метою збуту, зберігав з цією метою, а також збував незаконно виготовлені підакцизні товари (алкогольні напої та тютюнові вироби).


Одержати прибуток від продажу незаконно виготовлених підакцизних товарів хотів і 37-річний житель Чернівців. Протиправну діяльність чоловіків виявили правоохоронці, коли задокументували факт зберігання та реалізації  ними незаконно виготовлених підакцизних товарів.


За результатами проведених обшуків у торговельних точках та підсобних приміщеннях, які використовувались обвинуваченими для здійснення незаконної діяльності, правоохоронці виявили та вилучили понад 4000 пачок контрафактних тютюнових виробів без марок акцизного податку України, більше ніж 200 пляшок  незаконно виготовлених алкогольних напоїв та понад 400 літрів спирту.

           

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області за оперативного супроводу оперативно-розшукового підрозділу 31 прикордонного загону.


Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 466