Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

Державна зрада та колабораційна діяльність – на Буковині заочно засуджено фермера та псевдопосадовицю з Херсонщини

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури за державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України) двох жителів Херсонщини засуджено до 9 та 15 років позбавлення волі.


Прокурори у суді довели, що під час тимчасової окупації смт Новотроїцьке,  62-річний власник фермерського господарства у Генічеському районі Херсонської області пішов на співпрацю з ворогом та публічно підтримував дії  й рішення держави-агресора. Чоловік надав інтерв’ю проросійському ЗМІ, в якому закликав містян прийти та проголосувати на псевдореферендумі щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.

За колабораційну діяльність чоловіку призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги терміном на 15 років, з конфіскацією майна.

За державну зраду та колабораційну діяльність засуджено і 45-річну жительку Херсонщини. У серпні 2022 року жінка обійняла посаду заступника голови у підконтрольному окупаційній адміністрації рф органі влади – «Білозерській районній адміністрації», що була створена та функціонувала в інтересах рф.

Їй призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 10 років, з конфіскацією майна.


Досудове розслідування у вказаних провадженнях за процедурою in absentia  здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області.

 

кількість переглядів: 639